On the road!

Vi befinner oss nånstans runt Björneborg just nu. Båtresan gick överlag bra. Vi hade lite ärenden innan vi skulle till båten så Frank hann bli trött och lite grinig medan vi väntade i hamnen men så fort vi var ombord hittade han ny energi och var vaken i 3 timmar i sträck. Måste jag beskriva hur det lät sen när övertröttheten slog honom på en sekund sen?
 
Vanligtvis sover han ju i vagnen på dagen och där gungas han till sömns. Jag försöker i stort sett varje dag ha honom att sova en vila i sin säng eller i vår säng, men ibland får jag honom helt enkelt inte att sova och då lägger jag honom till sist i vagnen när jag inte lyckas. Det är ju lite som att skjuta sej själv i foten när vagnen får göra jobbet, men jag vill inte heller göra oss båda olyckliga "i onödan" heller. Men idag hade vi inget annat val, vi hade ingen vagn. Bara en hytt med två sängar och barnet måste sova. Och visst fick vi honom att sova, det kunde faktiskt ha blivit mycket värre än vad de blev!
 
Han sov en bra stund och var pigg och glad när vi sedan gick för att äta. Jag hade ju nog tänkt att han skulle sova lite före vi kom fram till Åbo, men nejnjej, 3 timmar vaken till bara. Varför skall man sova när man är på äventyr? :p Han somnade iallafall i bilen när vi kom ner till bildäck och sov tills vi kom till Raumo. Sen har han kikat runt ett tag och somnade just igen så förhoppningsvis tog han natten nu och vi kan flytta över honom till sängen när vi kommer fram bara.
 
Ja föresten! Hans första natt i eget rum gick rikigt bra! Han somnade som sagt som vanligt igår utan några problem. Han har somnat själv i sin säng i två månaders tid så jag tror inte det kommer att ändras bara så där, eventuellt när det är tänder eller ändring i hans matvanor eller dylikt men det lär ju visa sej. Vi har jobbat för att få honom att sova, hittat sätt som funkar för oss. Vi var vakna till mellan klockan 2 och 4 varje natt den första månaden så vi är inte på det viset bortskämda med ett barn som sover. Bra teamwork, kommunikation och tillit samt en hel del tips, knep och alternativ har tagit oss dit vi är idag.
 
Vi matade 3 gånger inatt, inget ovanligt med det. Ett tag behövde han bara en eller två men han växer ju hela tiden och behöver väl mer mat just ju så inget konstigt med det. Vid 8 vaknade vi av att han låg och jollrade nöjt för sej själv i monitorn så jag gick ner och möttes av ett glatt leende av den lille prinsen. Inte hade han haft några problem i eget rum inte :)
 
 
Taggad på båtåk!
 
 
När tålamodet började tryta fick man köra lite bil med pappa :)
 
RSS 2.0